20 березня 2013

Тиждень Масляної в селищі Кушугум

            Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною. Це свято незакріплене за певним днем на календарі, воно відзначається протягом останнього тижня перед Великим постом.Весь тиждень жителі селища Кушугум святкували, пекли млинці та відзначали Масляну. Кожен день Масляної особливий, має своє значення.

Гуляння розпочалося в  центрі селища, біля селищної ради   за підтримкою селищного голови Загребельної Г.О. Гучна музика  запросила на святкування жителів селища прийняти участь у  дійстві.  Господинею свята була Масляна.  Дівчата з вокального  гурту «Золота струна» розважали гостей свята запальними піснями та частушками.  Жінки вокального колективу  «Щедрі серця» радували своїми піснями. Народ весело підтримував  артистів підспівуючи та пританцьовуючи.

Було підготовлено  запашним чаєм та частування млинцями з медом, які допомогли приготувати працівники дитячого садка «Ромашка».

Продовження відзначення тижня свят  відбулося в НВК «Інтелект», де пройшли вистави на честь Масляної та ярмарок.

Завершення гуляння вирішили відсвяткувати на вулиці Крупській.

Скоморохи зазивали на свято. Відбулися веселі конкурси із призами та була розіграна безпрограшна лотерея.  

Продавалося різноманітне печиво та шашлик, роздавалася юшка.

Нарешті, увечері запалили масляну, навколо неї водили  веселі хороводи.   Жителі селища Кушугум весело провели  зиму та зустріли весну.  Свято продовжили танці. 

Все частіше люди бажають  свята. Щоденна робота повністю  поглинає.  

І згадалися ті часи, коли свята і  весілля в селищі гуляли всією вулицею. Це зближало, люди ставали добрими та рідними.

Дякуємо Загребельній Галині Олексіївні за розвиток та підтримку  культурного життя в селищі.

Дирекору НВК «Інтелект» Апостоловій Т.О. і педагогічному колективу за те, що   учням прищеплюють любов  до  народних традицій.

Вдячність депутату селищної ради Майстренко Віктору та його дружині Вікторії за організацію свята на вулиці Крупській. Також дякуємо приватному підприємцю  Буравченко Тетяні, сім’ї Лубенець Віктору та Наталії та працівникам культури: художньому керівнику -  Лащ Оксані, Яненко Ігорю за проведення прекрасного світлого свята Масляної, за даровану радість, за чудові враження.

Добре, що є такі люди,  які створюють святкову атмосферу. 
            Запрошуємо всі населені пункти підтримувати традицію святкування свят.

























Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.