04 березня 2014

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області інформує



Запорізькі оперативники припинили діяльність "підпільного" цеху 
У рамках кримінального провадження за ст.204 Кримінального кодексу України оперативні співробітники на території Запорізької області виявили "підпільний" цех з масового виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв. Діяльність міні-цеху за місцем свого проживання організував 47–річний місцевий житель. 


Органи Міндоходів вже прийняли майже 6,5 тисячі декларацій від запоріжців 
З початку року загальна сума задекларованих доходів громадян за 2013 рік склала майже 190 мільйонів гривень. Про це повідомила начальник Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька. З цієї суми до місцевих бюджетів надійде 6,4 мільйона гривень податку на доходи з фізичних осіб.



Операція "Акциз – 2014" на Запоріжжі : вилучено товарно-матеріальних цінностей на 2 млн. гривень 
Про це повідомив заступник начальника-начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Запорізькій області Олександр Коваль під час прес-конференції для ЗМІ. Задля активізації боротьби із розповсюдженням фальсифікованої і недоброякісної продукції на території нашої країни у січні поточного року розпочато проведення широкомасштабної операції "Акциз – 2014".
Завдяки проведеним заходам у рамках цієї операції на території Запорізької області припинена діяльність "підпільного" цеху із виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв.
Із незаконного обігу вилучено товарно–матеріальних цінностей на загальну суму понад 2 млн. грн., у т.ч. 19 тис. літрів спирту на суму 960 тис. гривень. Тим самим попереджено виготовлення і реалізацію близько 100 тис. пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв.
Загальна сума збитків державному бюджету у вигляді ненадходження акцизного податку становить 1 млн. гривень.
Крім того, за рішенням суду конфісковано 143 тисячі пачок тютюнових виробів контрабандного походження на суму 1,2 млн. гривень.
Всього у результаті роботи, спрямованої на виявлення злочинів у сфері незаконного обігу підакцизних товарів, почато 6 досудових розслідувань за ст.204 Кримінального кодексу України. По 2 кримінальних виробництвах досудове розслідування закінчене, а матеріали направлені до суду.



Запорізьких учасників автоматичного відшкодування ПДВ стало вдвічі більше 
За перший місяць 2014 року запорізьким підприємствам відшкодовано податку на додану вартість "автоматом" на загальну суму майже 25 мільйонів гривень, що на 13 мільйонів гривень або більше ніж у два рази перевищує компенсацію у січні 2013 року. Як наголосила начальник Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька, порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість запорізьких платників, яким держава повертає ПДВ в автоматичному режимі, зросла вдвічі – у січні цього року податок компенсувався вже десятьом підприємствам.
Як відомо, на сьогодні критерії щодо відшкодування ПДВ-"автоматом" дещо змінено. Це регламентовано порядком визначення відповідності платника податку для отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 10.12.2013р. №781. Його розроблено відповідно до норм Податкового кодексу України.
Критерії оцінки платника побудовані на аналізі даних його звітних показників та наявної податкової інформації. Зокрема, аналізуються дані податкової звітності з податку на прибуток за останній звітний період, кількість найманих працівників, відсутність тіньових схем та інші. Водночас одною із основних вимог залишається рівень середньої заробітної плати найманих працівників, який упродовж останніх чотирьох звітних податкових періодів повинен перевищувати мінімально встановлений законодавством.
Усього у січні 2014 року запорізьким платникам відшкодовано на розрахункові рахунки податку на додану вартість на загальну суму майже 54 мільйони гривень, що на 25 мільйонів гривень або вдвічі більше, ніж за січень минулого року.


Запорізькі митники Міндоходів працюють для людей
На цьому наголосив начальник Запорізької митниці Міндоходів Михайло Бізіля, відкриваючи робочу зустріч з митними брокерами. Зустріч була присвячена донесенню до громадськості окремих положень щодо критеріїв оцінки митних брокерів. Михайло Бізіля також закликав присутніх до діалогу і пообіцяв відповісти на всі запитання, незалежно від того, чи стосуються вони теми зібрання.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.