21 лютого 2013

Отримання податкової знижки за навчання у 2012 році!



Декларування  доходів,  отриманих  фізичними  особами  в  2012  році, 
пов’язано з  виконанням  платниками  податків  умов  Податкового  кодексу, згідно  з  положеннями  якого  платники  мають   право  на  подання  декларації  з  метою  отримання   податкової  знижки,  тобто  повернення  з  бюджету суми  сплаченого  податку  на  доходи  фізичних  осіб.
До  витрат,  які дозволено включати до  податкової знижки  належать  суми  коштів,  сплачених  платником  податку  на  користь закладів  освіти для  компенсації  вартості  здобуття  середньої  професійної  або  вищої  освіти  такого  платника  податку та /або  члена  його  сім’ї  першого  ступеня  споріднення,  який не одержує заробітної плати. Така  сума  не  може  перевищувати  у  2012 році  1500 грн. у  розрахунку за  кожний  повний  або не повний місяць навчання звітного року.
Платник  податку,  який бажає  скористатися  правом  на податкову  знижку  за підсумками звітного 2012 року, має  право у 2013 році подати річну податкову декларацію та підтвердні документи  щодо податкової знижки,  а  саме :
1.  довідка про заробітну плату, суми утриманого податку, єдиного соціального внеску та податкової соціальної пільги за 2012 рік.
2. копії платіжного або розрахункового документів оплати за навчання  у 2012 році (квитанція,  чек,  прибутковий касовий  ордер).
3.    копія договору  з закладом  освіти  про надання освітніх послуг.
4.    копія паспорту та ідентифікаційного коду  платника податку.
5.    копія свідоцтва про народження дитини. 
Подати річну декларацію та  підтвердні документи  у зв’язку з  використанням  права на податкову знижку необхідно до Центру обслуговування  платників податків ДПІ у  Запорізькому  районі  за адресою : м. Запоріжжя,  вул.. 3-ї  П’ятирічки, 8.
Сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після подання такої податкової декларації.
Для зручності платників податків, на веб-сайті ДПСУ  www.sts.gov.ua створений спеціальний банер «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», яким можуть скористатися як підприємці, так і громадяни, які декларують доходи. Отже, і громадяни і ФОП – підприємці можуть подати декларацію про доходи за 2012 рік в електронному вигляді, не відвідуючи податкову інспекцію. Щоб скористатися сервісом громадянам необхідно мати ключ електронного цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно. Представництво Акредитованого Центру сертифікації електронних ключів розташоване за адресою : м. Запоріжжя,  вул. Чубаря 4а (зупинка  транспорту  Бульвар Шевченка, район 10-ї міської лікарні)  тел. (061) 219-06-27,  м. Запоріжжя,  вул.. Гудименко 10а (Хортицький  мікрорайон, зупинка транспорту «Школа»,  маршрут  № 49) 1-й поверх  Державної  податкової інспекції  у Хортицькому  районі, тел. 213-53-36.
 Слід зауважити, що отримання ключа електронного цифрового підпису займає 15-20 хвилин. При собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний номер платника податку.
Крім  того, отримати  всю  необхідну  інформацію можна на веб-сайті  www.cskidd.gov.ua

Антоніна Вагилевич
Начальник ДПІ
у Запорізькому  районі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.