16 липня 2013

На перекачуючій насосній станції в Запорізькому районі розпочато пусконалагоджувальні роботи

    
   Сьогодні, 16 липня, розпочалися пусконалагоджувальні роботи в ручному та автоматичному режимах на перекачуючій насосній станції на магістральному водогоні від м.Запоріжжя до смт Кушугум, Малокатеринівка та Балабине.
Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук оглянув об’єкт та ознайомився з підготовчими роботами.
- Сьогодні ми виходимо на фінішну пряму та розпочинаємо пусконалагоджувальні роботи на станції. Розпочинається гідравлічне випробування, а завтра ми зможемо приступити до промивки труб, яка триватиме п’ять-шість годин, та до відбору води на проби, щоб переконатися, що вона відповідає всім нормам та стандартам. Після цього ми вже зможемо подавати воду в резервуари, - повідомив Петро Гончарук.
У п’ятницю на станцію надійде обладнання для налаштування роботи в автоматичному режимі. Пусконалагоджувальні роботи проводитимуть уночі, щоб не створювати дискомфорт для людей.
Для налаштування та відпрацювання роботи механізму, який у подальшому буде функціонувати  повністю в автоматичному режимі, необхідно два тижні. У цей час населення  буде забезпечено питною водою. Також на території насосної станції буде виконано роботи з благоустрою, які планується завершити протягом найближчих двох тижнів.
- Орієнтовно, насосна станція почне подавати воду в  автоматичному режимі без втручання людей у перші дні серпня, але повністю здати об’єкт в експлуатацію планується наприкінці серпня або на початку вересня. Якщо зараз жителі Кушугума та Малокатеринівки отримують 2 тис. куб. метрів на добу, то після пуску насосної станції ця цифра збільшиться в чотири рази - до 8 тис. куб. метрів, - зазначив Петро Гончарук.
Також посадовець нагадав, що місцева влада повинна розпочинати підготовку до створення об’єкта з розведення труб системи водопостачання в Кушугумі, що дозволить налагодити безперебійне постачання води з нормальним напором у різні частини населеного пункту.
Планується, що наприкінці тижня голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відвідає об’єкт та ознайомиться з ходом пусконалагоджувальних робіт.
Нагадаємо, проблема з водопостачанням селищ Балабине, Кушугум та Малокатеринівка Запорізького району існує вже близько двадцяти років. На цій території проживає 17,8 тис. осіб.  Будівництво об’єкта «Перекачуюча насосна станція на магістральному водогоні від м. Запоріжжя до смт. Кушугум, Малокатеринівка, Балабине» розпочалося в 2010 році.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.