29 листопада 2013

Запорізькі "спрощенці" поповнили місцевий бюджет на 190 млн. грн. єдиного податку


За січень-жовтень поточного року надходження з єдиного податку в Запорізькому регіоні перевищили 190 мільйонів гривень, що на 52,8 мільйона гривень або на 38,5 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зокрема, у жовтні 2013 року малий та середній бізнес спрямував до місцевої скарбниці майже 22 мільйона гривень єдиного податку, забезпечивши зростання надходжень порівняно з минулорічними майже на 3,5 мільйона гривень або на 19 відсотків.
– Створення комфортних умов роботи для малого і середнього бізнесу та ефективність застосування системи єдиного податку із місяця в місяць демонструють свою результативність – сьогодні в регіоні майже 52 тисячі підприємців обрали спрощену систему оподаткування. У подальшій роботі органи доходів і зборів регіону продовжуватимуть орієнтуватися на спрощення процедур адміністрування податків і митних платежів, зниження документообігу, впровадження електронних сервісів. Зокрема, запорізькі платники активно користуються можливістю онлайн-сервісів, триває безкоштовна видача електронних ключів. У регіоні працює розгалужена система з 27 сервісних центрів, у яких надається широкий перелік послуг з високими стандартами обслуговування, – наголосила начальник Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька.
У спрощеній системі оподаткування найбільше представників ІІ групи – майже 25 тисяч, які, починаючи з цього року, звітують лише раз на рік, а не щоквартально. У І групі працюють 9,6 тисячі платників. ІІІ групу представляють 9,4 тисячі, IV-ту – майже 7,9 тисячі суб'єктів підприємництва. У п'ятій групі, де з цього року знижено ставки оподаткування з 10% та 7% до 7% та 5%, відповідно, здійснюють підприємницьку діяльність п'ять підприємців, у шостій – сто платників єдиного податку.

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області


Запорізькі митники виявили  підміну  турецького прокату  на  303 тис. грн.

На митну  територію України  від  турецького підприємства "S"  для запорізького  ТОВ "Н."  надійшов вантаж - контейнер з металопрокатом. Працівники  митниці ознайомилися з поданою митною декларацією та необхідним пакетом  документів для проведення  митних формальностей  стосовно заявленого товару. Саме на формальний огляд, певно,  розраховував  менеджер  фірми - постачальника товару, заповнюючи документи. Він не сподівався,  що товар будуть перевіряти та   звіряти з відповідністю  вмісту контейнера за  документами. А там і справді було  "помилок" не на одну тисячу…
Згідно з контрактом та специфікацією, турецьке підприємство мало поставити  запорізькому підприємству прокат плоский з корозостійкої  (нержавіючої) сталі без подальшого оброблення  холоднокатаної марки AISI 304, AISI 430, AISI 321.  Та під час огляду та звірки митники встановили, що замість  зазначених марок  турки поставили  зовсім інший прокат - AISI 304 L.
І тут би списати цю "неточність" на технічну помилку, зайво  дописану літеру, яка начебто "погоди великої не зробила". Але це лише на перший погляд дилетанта, але не працівників митниці.  Насправді ж,  криється цілковита  підміна   заявленого товару, який між собою різниться  у межах  міцності, пружності, а головне - у вартості товару. Літера L   позначає  прокат вищого  ґатунку, а отже,   він є дорожчим. 
Коментуючи цей факт, начальник Запорізької митниці Міндоходів  Михайло Бізіля наголосив, що  наданий інвойс містить неправдиві дані щодо марки сталі. За даним фактом Запорізькою митницею Міндоходів стосовно громадянина Туреччини С. порушено  справу про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. В ній  йдеться про переміщення  або дії, спрямовані  на переміщення товарів через митний кордон з приховуванням  від митного  контролю. Поставлений на митницю товар - прокат  плоский  вартістю 303,4 тис. грн. вилучено.

ГУ Міндоходів у Запорізькій  області


Понад півмільйона  гривень  до бюджетів – від оперативних підрозділів

Саме стільки за минулий тиждень мобілізували до бюджетів співробітники Головного управління Міндоходів  області.  До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по 4 кримінальних правопорушеннях, з яких 1 – за ухилення від сплати податків. Сума збитків за вказаними кримінальними провадженнями становить понад 800 тис. гривень. Із незаконного обігу вилучено товарів "підакцизної" групи на суму 26  тис. гривень.

Запорізьке підприємство викривленням звітності ухилилося від сплати  800 тис. грн.  податків
                          
Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Запорізькій області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків), відносно службових осіб одного з підприємств м. Запоріжжя. Під час вирощування та торгівлі сільськогосподарськими культурами, шляхом перекручування даних бухгалтерської та податкової звітності, керівництво підприємства ухилилось від сплати податку на прибуток, податку на додану вартість та податку на землю на загальну суму понад 800 тис. гривень.


Контрабандних цигарок на 17 тис. грн. вилучено з полиць  павільйону

Оперативні працівники  ГУ Міндоходів у Запорізькій області в одному з торговельних павільйонів обласного центру встановили факт зберігання та реалізації тютюнових виробів, на яких відсутні марки акцизного податку України встановленого зразка. Вилучено 1672 пачки тютюнових виробів на загальну суму 17,2 тис. гривень.

ГУ Міндоходів у Запорізькій області
До бюджетів Запорізької  області надійшло майже 22 млн. грн. від плати за ліцензії

Саме таку суму сплатили запорізькі платники податків за десять місяців поточного року за ліцензії  на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі  алкогольними напоями і тютюновими виробами.
 З початку року платники  податків сплатили до бюджету  2 ,7 млн. грн. акцизного податку з вироблених в Україні товарів, що перевищує надходження відповідного періоду минулого року  більш ніж на мільйон гривень. За  10 місяців поточного року  збільшилися також надходження акцизного податку з ввезених товарів, а саме надійшло 5,2 млн. грн., що більше надходжень відповідного періоду минулого року в 2,4 разу.
З початку року видано 5921 ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, в тому числі: 3044 –  алкогольними напоями, 2877 – тютюновими виробами, анульовано 1565 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, у тому числі 58 – за реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

За  порушення  правил  торгівлі підакцизними товарами сплачено  понад 520 тис. грн.

Саме таку  суму застосовано  фінансових санкцій  за результатами виявлених 83 порушень. З  початку 2013 року  спеціалісти  відділу  контролю за обігом та оподаткуванням  підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Запорізькій області  провели  70 перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють роздрібну та/або оптову торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. З початку року  в ході   перевірок, які проводили міндоходівці  спільно  з працівниками відділу  кримінальної міліції у справах дітей, було встановлено 21 порушення,  коли   алкогольні вироби і цигарки реалізовували  неповнолітнім.
-  При видачі  ліцензії на право  роздрібної чи оптової торгівлі підакцизною групою товарів ми обов'язково попереджаємо  власників торговельних закладів про заборону   продажу неповнолітнім особам цигарок і спиртних напоїв, - розповідає начальник відділу контролю за обігом  та оподаткуванням  підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Запорізькій області  Сергій Афєндіков.  – А ті в свою  чергу повинні  застерегти  продавців, реалізаторів цих товарів про те,  яким може бути фінал проданої пачки цигарок чи пляшки  слабоалкогольного напою неповнолітнім. У разі, коли юнак чи дівчина  переконують продавця у тому, що вони  досягли повноліття, а  він у цьому сумнівається, є досить вагомий аргумент: паспорт, який дозволить розв'язати конфліктну ситуацію.
Ціна, коли продавець ігнорує  правила  реалізації, досить висока.  Власник торгового закладу має сплатити за порушення ст. 15-3 Закону України "Про державне регулювання  виробництва і обігу  спирту етилового коньячного і плодового, алкогольних  напоїв та тютюнових виробів" (зі змінами та доповненнями)   фінансову санкцію у вигляді штрафу  в розмірі 6800 гривень.
Крім тог, санкція цієї статті передбачає ще одне покарання - анулювання ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими або алкогольними виробами.
Не менш  важливий аргумент: громадянська позиція кожного, кому не байдужа доля підростаючого покоління.


Третина звернень до органів Міндоходів стосувалась порушень податкового законодавства

До підрозділів ГУ Міндоходів у Запорізькій області  надійшло 771 письмове звернення громадян, що на 240 звернень менше, ніж за відповідний період 2012 року, з них: 769 заяв, дві скарги. Пропозицій не надходило.
Результати проведеного аналізу свідчать про те, що заявники зверталися до органів ГУ Міндоходів у Запорізькій області у 238 випадках  з метою інформування органу влади про ухилення від сплати податків та здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації. У 154 зверненнях - за отриманням податкової консультації індивідуального характеру у відповідності до вимог ст.52 Податкового кодексу України.
З проведення контрольно-перевірочної роботи надіслано 119 звернень. Всього протягом 10 місяців поточного року  розглянуто 719 звернень, з них:  180 – вирішено позитивно, 482 – роз’яснено, 1 – направлено до правоохоронних органів, 24 – визнано анонімними, 28 – надіслано за належністю, 4 звернення повернуто авторам (відповідно до ст. 5 і 7 Закону України «Про звернення громадян»).Знаходяться на виконанні 52 звернення громадян. До підрозділів ГУ Міндоходів у Запорізькій області надійшло 26 колективних звернень, що складає 3,4% від загальної кількості. Повторних звернень до органів Міндоходів у Запорізькій області не надходило.

Запорізькі міндоходівці  отримали 208 запитів на інформацію

Протягом цього року до органів Міндоходів у Запорізькій області  надійшло 208 запитів на інформацію. Проведений аналіз статусу запитувачів свідчить, що із загальної кількості запитів, які надійшли до органів Міндоходів Запорізької області, в 122 випадках  це були фізичні особи, 71 – юридичні особи, 8 запитів отримано від інших органів виконавчої влади, як належному розпоряднику інформації та 7 запитів – від  представників масової інформації. 196 запитів отримано поштою, 12 – електронною поштою.
За наслідками  розгляду: по 62 запитах на інформацію було надано роз’яснення, що інформація, яка цікавить, належить до категорії з обмеженим доступом, у відповідь на 134 запити  надано інформацію, 12 запитів надіслано належному розпоряднику інформації, 3 запити знаходяться на виконанні.

ГУ Міндоходів у Запорізькій області



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.