26 грудня 2013

Олександр Клименко: "Ми прагнемо бути відкритими і зрозумілими для бізнесу і громадян"



- Сьогодні у нас є гарний привід поспілкуватися. Я би назвав цей привід історичною миттю. Адже рівно рік тому Указом Президента України реорганізовано податкову і митну службу в одне відомство. Ми стали єдиною командою, зі спільною місією цілями і цінностями, - цими словами Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко почав свою промову під час прес-конференції, яка відбулась у режимі відеозв'язку і присвячена першій річниці з дня створення Міністерства доходів і зборів України. В заході взяли участь начальник ГУ Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька, начальник Запорізької митниці Міндоходів Михайло Бізіля, заступник начальника–начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Запорізькій області Олександр Коваль, керівники і журналісти центральних та регіональних засобів масової інформації.

 Олександр Клименко у своїй промові акцентував увагу на тому, що за цей рік відомство провело повну інтеграцію двох служб, оптимізувало свою організаційну структуру, в кожному регіоні були сформовані дієві територіальні органи із чітким розподілом функцій та повноважень.
 Втілюючи у життя інновації, Міністерство враховувало, в першу чергу, очікування громадян, бізнесу і держави. Вдалося зберегти не тільки якість податкового і митного сервісу, а й підвищити їх завдяки об’єднанню можливостей двох служб.
 Міністр з приємністю відзначив, що у дослідженні якості сервісу, що надається державними органами України, послуги Міністерства отримали найвищі оцінки. Це результат незалежної оцінки однієї з авторитетних громадських організацій. 2013 рік пройшов під знаком масштабного впровадження електронних cервісів. Громадяни в цьому році вперше отримали можливість декларувати доходи і майно через Інтернет.
Зупинившись на питанні відшкодування ПДВ, Олександр Клименко з приємністю зазначив, що воно втратило гостроту для бізнесу. Зокрема, в цьому році платникам відшкодовано на 7,4 млрд. грн. більше, ніж торік, заборгованість держави скоротилася на 1,8 млрд. грн. На сьогодні відшкодування перевищує заявку, цю позитивну тенденцію планується зберегти і наступного року.
З 2014 року платники, що відповідають низці критеріїв, зможуть отримати статус платника з позитивною податковою історією. Для таких підприємств процес відшкодування ПДВ стане швидшим та простішим.
 У ході прес-конференції Олександр Клименко поспілкувався з представниками центральних і регіональних засобів масової інформації, відповів на запитання журналістів.
Звертаючись до журналістів, начальник ГУ Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька поінформувала про основні напрямки і показники роботи Головного управління Міндоходів у Запорізькій області. Так, протягом січня-листопада 2013 року від платників Запорізького регіону до Зведеного бюджету спрямовано 4 млрд. 456 млн. грн. платежів, у тому числі до Державного бюджету – майже 1 млрд. 598 млн. грн., місцевих бюджетів – 2 млрд. 858 млн. грн.
Вона також акцентувала увагу на інноваціях, які дозволили покращити сервіс, а також зробити спрощену систему зручною для підприємців.
Людмила Балацька зупинилась на такому важливому питанні як легалізація зарплати і найманої праці, трудових відносин. З 8 тисяч виявлених неоформлених найманих працівників 4,8 тисячі залучено до реєстрації. До того ж, у регіоні за останні роки більше ніж вдвічі скоротилася кількість перевірок.
Про всі зміни, які відбуваються у ГУ Міндоходів у Запорізькій області, пересічні громадяни дізнаються завдяки оперативній інформації регіональних ЗМІ. Тож, користуючись нагодою, Людмила Дмитрівна подякувала журналістам за плідну співпрацю.

ГУ Міндоходів у Запорізькій області


За результатами запитів до іноземних митників встановлено порушень на 4,6 млн. гривень

У виявленні митних порушень працівники Запорізької митниці Міндоходів співпрацюють з митниками іноземних держав і правоохоронними органами. Зокрема у поточному році Запорізькою митницею Міндоходів до митних органів іноземних держав направлено 87 запитів, з них через Департамент – 53, безпосередньо – 34. Від митних органів іноземних держав отримано 85 відповідей.
За результатами відпрацювання 7 відповідей, отриманих з митних органів Республіки Литви, Польщі та Німеччини заведено 18 справ про порушення митних правил на суму майже 4,6 млн. гривень.
Протягом року Запорізькою митницею Міндоходів від правоохоронних органів отримано 116 матеріалів про можливі факти порушень митного законодавства. За результатами яких – заведено 114 справ за порушення митних правил на загальну суму майже 7 млн. гривень.
Співробітники управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями провели спільно з органами Міністерства внутрішніх справ та органами Міндоходів 39 спеціальних заходів. Як результат, відкрито 41 справу про порушення митних правил на загальну суму понад 1,4 млн. гривень.

ГУ Міндоходів у Запорізькій області







Майже 170 тисяч послуг надали запорізькому бізнесу і громадянам

Саме  таку кількість податкових і митних послуг  отримали запоріжці у  27 Центрах обслуговування платників та 6 митних постах. Про це повідомила під час прес-конференції для журналістів  з нагоди першої річниці створення Міністерства доходів і зборів України  начальник ГУ Міндоходів у Запорізькій  області Людмила Балацька.
Найпопулярніша у сервісних центрах органів Міндоходів послуга – видача реєстраційного номера  облікової картки  платника податків (ідентифікаційного номера.) У цьому році  за ним звернувся 84141 громадянин. Затребувана й видача свідоцтва платника єдиного податку - з початку року видано11165  таких документів. Зареєстровано 9367 книг обліку розрахункових операцій, надано 8019 довідок про відсутність заборгованості по платежах до бюджетів, які контролюються  органами Міндоходів, оформлено майже 67 тисяч митних декларацій.
Стартувало поетапне  делегування  митних адміністративних послуг, а також усіх питань, пов'язаних  з адмінінструванням єдиного соціального  внеску, до податкових сервісних центрів. По закінченні реформи платник зможе  отримати весь спектр послуг, що надає Міністерство, за єдиною адресою.

ГУ Міндоходів у Запорізькій області




Запорізькі платники оцінили основний тренд Міндоходів: 98% звітів з ПДВ – в електронному вигляді

Завдяки комплексу заходів з електронізації звітності на сьогодні за допомогою мережі інтернет у Запорізькій області подаються 98% звітів про сплату податку на додану вартість, 61% декларацій з податку на прибуток, 47% звітів з єдиного податку, майже 90% звітів з єдиного соціального внеску. Про це повідомила під час прес-конференції, присвяченої річниці діяльності Міністерства доходів і зборів України, начальник Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька.
Як зазначила Людмила Балацька, розвиток електронних сервісів зафіксовано й на Запорізькій Митниці Міндоходів, де за 11 місяців поточного року 92% митних декларацій оформлено в електронному вигляді. Минулого року цей показник становив лише 30%.
– Ми поставили собі мету – максимально електронізувати процес адміністрування податків, зборів, митних платежів і єдиного соціального внеску. У регіоні громадянам і бізнесу надано можливість безкоштовно отримувати послуги електронного цифрового підпису в 5 відділеннях Акредитованого центру сертифікації ключів Міндоходів. Розширені функціональні можливості електронних ключів, а з листопада поточного року пролонгований термін дії електронних ключів до 2 років, – підкреслила Людмила Балацька.
Вона також нагадала, що у грудні поточного року введено в експлуатацію "Електронний кабінет платника". Це – автоматизоване робоче місце платника податків, який забезпечує подачу декларацій в режимі реального часу з використанням електронного цифрового підпису і перегляд поданої або сформованої податкової звітності, а також доступ платника до інформації щодо стану його розрахунків з бюджетом, зокрема, щодо інформації про заборгованість зі сплати податків і зборів.

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області


Запорізькі міндоходівці повернули державі 19 млн. гривень

Ці кошти надійшли до державної скарбниці за 11 місяців поточного року, завдяки роботі слідчих фінансових розслідувань ГУ Міндоходів області. Про це зазначила начальник ГУ Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька на прес-конференції з керівниками регіональних ЗМІ щодо річниці діяльності Міністерства доходів і зборів.
- На сьогодні переглянуті аналітичні функції оперативно-слідчих підрозділів. Основне завдання полягає не у самому викритті злочину як факту, а у попередженні його скоєнню, а у разі виявлення порушення – компенсації завданих державі збитків. Водночас, підвищено ефективність розслідування податкових і митних правопорушень,- наголосила керівник відомства.
У регіоні припинена протиправна діяльність 5 центрів "конвертацій", виявлено 23 кримінальні правопорушення у сфері державних закупівель на суму майже 30 млн. грн., встановлено 5 випадків легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом.
Із незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 26,2 млн. гривень, припинена діяльність 9 підпільних і нелегальних виробництв алкогольної продукції.

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

 

 

 

 

Ставки акцизного податку у 2014 році

З 1 січня 2014 року підвищуються ставки акцизного податку на спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду (коди згідно УКТ ЗЕД 2208 20 12 00, 2208 20 62 00) з 29 гривень до 32 гривень за 1 літр 100-відсоткового спирту.
Також збільшуються ставки акцизного податку на тютюнові вироби згідно з УКТ ЗЕД 2402 20 90 10 „Сигарети без фільтра, цигарки” до 77,50 грн. за 1 тис. шт., за кодом товару УКТ ЗЕД 2402 20 90 20 „Сигарети з фільтром” - 173,20 грн. за 1 тис. шт.
Мінімальне акцизне податкове зобов’язання становитиме 101,60 грн. за 1 тис. шт. сигарет без фільтра, цигарок та 231,70 грн. за 1 тис. шт. сигарет з фільтром. Відсоткова акцизна ставка залишається без змін – 12%.
Дана норма передбачена пунктом 6 підрозділу 5 розділу XX Податкового кодексу України.

ДПІ у Запорізькому районі ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.