30 квітня 2014

Державна податкова інспекція у Запорізькому районі Головного управління Міндоходів у Запорізькій області

Идентификационный номер можно внести в паспорт

Все граждане имеют право внести в свой паспорт номер учетной карточки налогоплательщика (идентификационный номер). Для этого нужно обратиться в налоговую инспекцию по месту жительства с соответствующей просьбой. Отметка проставляется на седьмой, восьмой или девятой странице паспорта.
Такая законодательная норма направлена на улучшение обслуживания налогоплательщиков. В первую очередь, она станет полезной тем, кто решил воспользоваться услугами банковских учреждений, например, по открытию или закрытию счета.
http://zrda.gov.ua/odpi/news-from-dpi/identifikaczionnyij-nomer-mozhno-vnesti-v-pasport

Какой порядок налогообложения недвижимого имущества, отличного от земельного участка?
С принятием антикризисного Закона изменена база налогообложения для налога на недвижимое имущество. С 1 апреля 2014 года согласно ст. 265 Налогового кодекса налогообложению подлежит общая площадь недвижимости (до этого облагалась только жилая). Как новые нормы будут применяться при уплате налога, Миндоходов разъясняет в Обобщающей налоговой консультации от 25.04.2014 г. № 263.
Как уплачивают налог юрлица:
- перерасчет налогового обязательства за I квартал 2014 проводить не нужно;
- с 01.04.2014 г. необходимо провести перерасчет налоговых обязательств с учетом общей площади объектов жилой недвижимости, в т. ч. их долей;
- по результатам перерасчета предлагается подать уточняющие декларации не позднее 30.07.2014 г. (предельного срока уплаты авансовых взносов по налогу на недвижимое имущество, отличное от земельного участка за II квартал 2014 г.). При этом к уточняющей декларации плательщик имеет право добавить дополнение, предусмотренное абз. 2 п. 46.4 Налогового кодекса. В этом дополнении необходимо указать, что налоговые обязательства увеличиваются во исполнение требований ст. 265 Налогового кодекса с изменениями, внесенными Законом от 27.03.2014 г. № 1166-VII;
- новые формы, согласно антикризисному Закону, Кабмин должен утвердить в течение 3-х месяцев. До этого времени юрлица отчитываются по старым формам. В колонке 3 декларации и колонках 7, 9 приложения к ней предлагается указывать общую площадь объекта жилой недвижимости, в т. ч. его доли.
О порядке определения налога физлицам.
В 2014 году физлицам налог начисляется за первый базовый отчетный период - 2013 год и базой налогообложения будет жилая площадь объектов жилой недвижимости, в т. ч. их долей.
Исчисление сумм налога для физлиц за отчетный 2014 год состоится в 2015 году до 1 июля, и налог будет рассчитан:
с 01.01.2014 г. по 31.03.2014 г. (включительно) с жилой площади объекта жилой недвижимости, в т. ч. его доли;
с 01.04.2014 г. по 31.12.2014 г. (включительно) с общей площади объекта жилой недвижимости, в т. ч. его доли.
http://zrda.gov.ua/odpi/news-from-dpi/kakoj-poryadok-nalogooblozheniya-nedvizhimogo-imushhestva-otlichnogo-ot-zemelnogo-uchastka
Документы, связанные с исчислением и уплатой налогов и сборов, хранятся 3 года
Документы, связанные с исчислением и уплатой налогов и сборов, должны храниться 1095 дней.
По истечении указанного срока, документы в установленном законодательством порядке передаются предприятием в архив.
Вместе с тем, если упомянутые документы связаны с предметом проверки, проведением процедуры административного обжалования принятого по ее результатам налогового уведомления-решения или судебного разбирательства, то они должны храниться до окончания проверки и предусмотренного законом срока обжалования принятых по ее результатам решений и/или решения дела судом, но не менее 1095 дней со дня представления налоговой отчетности.

http://zrda.gov.ua/odpi/news-from-dpi/dokumentyi-svyazannyie-s-ischisleniem-i-uplatoj-nalogov-i-sborov-xranyatsya-3-goda

Податкова знижка
Право на податкову знижку фізичної особи,  яка скористалася умовами молодіжного житлового кредиту
Згідно з пп. 166.3.1 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755 – VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, такі фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати, зокрема, як частина суми процентів, сплачених цим платником за користування іпотечним житловим кредитом, що визначається відповідно до статті 175 ПКУ.
Так, платник податку – резидент має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах, фактично сплачених протягом звітного податкового року (п. 175.1 ст. 175 ПКУ). Тобто, повернення податку на доходи фізичних осіб може здійснюватися лише в межах сум, які фактично надійшли до бюджету від конкретного платника податку у звітному році.
Таким чином, якщо умовами молодіжного житлового кредиту передбачено повну або часткову компенсацію за рахунок бюджетних коштів відсотків за таким кредитом, то претендувати на податкову знижку одержувач такого молодіжного кредиту може тільки в частині особисто сплачених ним процентів, але при дотриманні інших умов, виконання яких є обов’язковим для отримання права на податкову знижку. При повній компенсації процентів за кредитом за рахунок бюджетних коштів платник податку не має законодавчих підстав на податкову знижку за таким кредитним договором.
http://zrda.gov.ua/odpi/news-from-dpi/pravo-na-podatkovu-znizhku-fzichno-osobi-yaka-skoristalasya-umovami-molodzhnogo-zhitlovogo-kreditu
Сума коштів за  навчання на  підготовчих курсах,  які діють при вищих навчальних закладах, не включається до податкової знижки
Навчання на підготовчих курсах є додатковою послугою навчального закладу, метою якої  є підготовка до вступу на навчання до учбового закладу. Навчання на таких курсах не є обов'язковим і не зараховується у загальний курс навчання безпосередньо за обраним фахом після вступу до вузу. Навчання на підготовчих курсах оплачується згідно з окремим о договором. Таким чином, включення до податкової знижки оплати за навчання на підготовчих курсах для вступу до вузів, не передбачено чинним законодавством.
http://zrda.gov.ua/odpi/news-from-dpi/suma-koshtv-za-navchannya-na-pdgotovchix-kursax-yak-dyut-pri-vishhix-navchalnix-zakladax-ne-vklyuchatsya-do-podatkovo-znizhki
Право фізичної особи на податкову знижку при наданні пожертвувань неприбутковій організації
Відповідно до пп. 166.3.2 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу платник податку має право включити до податкової знижки суму коштів або вартість майна, переданих платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, зареєстрованим в Україні та внесеним до Реєстру неприбуткових організацій та установ на дату передачі таких коштів та майна, у розмірі, що не перевищує 4 % суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року.
Згідно з пп. 14.1.121 п. 14.1 ст. 14 цього Кодексу неприбутковими вважаються підприємства, установи, організації, основною метою яких є не одержання прибутку, а провадження благодійної діяльності та меценатства й іншої діяльності, передбаченої законодавством.
При включенні неприбуткової організації до Реєстру неприбуткових організацій та установ їй присвоюється відповідний код. Створення і ведення Реєстру здійснюються центральним органом ДПС. Зазначений Реєстр ведеться згідно з вимогами п. 157.12 ст. 157 Податкового кодексу.
http://zrda.gov.ua/odpi/news-from-dpi/pravo-fzichno-osobi-na-podatkovu-znizhku-pri-nadann-pozhertvuvan-nepributkovj-organzacz


Запорізьке підприємство незаконно хотіло повернути 429 тис. гривень мита

У лютому поточного року одне з підприємств обласного центру заявило до митного оформлення у Запорізьку митницю Міндоходів митну декларацію на товар – змішувально-заряджувальну машину емульсійного типу вартістю 638 тис. євро із зазначенням в митній декларації коду товару та ставку мита 5%.
У ході митного оформлення підприємством були повністю сплачені належні митні платежі.
Наступного місяця дане підприємство з метою завершення митного оформлення вказаного товару подало до митного оформлення митну декларацію, вказавши вже іншу ставку мита 0%.
Співробітники Запорізької митниці Міндоходів винесли рішення про визначення коду товару, згідно з яким товар повинен класифікуватись зі ставкою мита 5% , та відмовили у митному оформленні.
У квітні поточного року підприємство повторно подало до оформлення митну декларацію зі ставкою мита 0% та із зазначенням у митній декларації способу розрахунку митних платежів – "сума податку, що підлягає поверненню" у розмірі 428,3 тис. гривень. Тобто раніше сплачене державі мито вони прагнуть повернути на свою користь. Втім, таке неправомірне маніпулювання митними ставками Митним кодексом України (ст. 485) кваліфікується як вчинення дій, спрямованих на ухилення від сплати обов’язкових митних платежів у сумі 428,3 тис. гривень.

http://zrda.gov.ua/odpi/news-from-dpi/zaporzke-pdprimstvo-nezakonno-xotlo-povernuti-429-tis.-griven-mita


Головне управління Міндоходів у Запорізькій області






Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.