27 травня 2014

Хай сплачують всі податки, аби люди жили в достатку



Саме таким є лейтмотив робіт, представлених на другий тур всеукраїнського конкурсу "Очима дитини про бюджет країни".
Кращі роботи на податкову тематику були представлені зі всіх районів області у прес-центрі Головного управління Міндоходів у Запорізькій області, а конкурсне журі, до складу якого ввійшли діячі культури і мистецтва, з усього розмаїття творчих робіт мало вибрати кращі, які будуть представляти нашу область у заключному етапі. Компетентному журі було досить складно віддати перевагу тій чи іншій роботі, адже майстерність у багатьох досить висока.
Коментуючи рівень виконання творчих доробків, голова журі – в. о. начальника ГУ Міндоходів у Запорізькій області Олексій Кавилін вважає, що започаткований більше десяти років тому конкурс з простого дитячого малюнка за цей час переріс у творчість високої майстерності, польоту дитячої фантазії в прозі і поезії, образотворчому мистецтві, довівши, що межі цій творчості немає. Конкурс дитячої творчості став своєрідним фундаментом, підґрунтям для виховання податкової культури. Не дивлячись на те, що конкурс має велику історію, він постійно вдосконалюється.
Конкурс проводився за трьома напрямками творчої діяльності: художні роботи, комп'ютерна графіка і літературні твори. Цьогорік він отримав новий імпульс і проходить у якісно іншому, сучасному форматі. Замість традиційної номінації "декоративно-прикладне мистецтво" з'явилася нова – "комп'ютерна графіка (комп'ютерна анімація)".
 У конкурсі взяли участь школярі із загальноосвітніх навчальних закладів двох вікових категорій: від 9 до 11 років та від 12 до 15 років. Всього понад 500 учасників з міст і сіл області представили свої роботи на районний рівень. З них близько 70 відібрано на другий обласний етап конкурсу. Запорізьку область у всеукраїнському фіналі будуть представляти 6 робіт.
Переможцями конкурсу стали школярі із Заводського району м. Запоріжжя, Гуляйпільського, Кам'янсько – Дніпровського,Запорізького  районів. Робота Маргарити Чаркіної (Запорізький район, смт Малокатеринівка) буде представляти нашу область на заключному етапі всеукраїнського конкурсу "Очима дитини про бюджет країни" в категорії «Комп»ютерна графіка» (І місце) .
Ще один школяр Запорізького району – Чугуєнко Данило (Петропільська школа) зайняв у другому етапі конкурсу ІІІ місце в номінації «Художні твори» вікова категорія 9-11 років.
Цей конкурс став своєрідним зверненням дітей до дорослого населення: зупиніться, подумайте про майбутнє, вийдіть з тіньового бізнесу. Творчі доробки запорізьких дітей – це бажання бачити свою країну квітучою, а народ заможним.


                   ДПІ у Запорізькому районі ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.