21 серпня 2013

Запорізькі оперативники виявили "конвертаційний" центр з обігом коштів у 30 млн. грн.



У серпні поточного року співробітники оперативного управління ГУ Міндоходів області виявили "конвертаційний" центр, в діяльності якого використовувалася так звана "поворотна схема". Загальний обіг грошових коштів центру за період 2010-2012 років склав понад 30 млн. гривень.

Наявні грошові кошти передавалися підприємствам-вигодонабувачам від суб'єктів господарювання реального сектору економіки, що мають значний обсяг неврахованої готівки грошових коштів. Підприємства-вигодонабувачі (замовники) перераховували безготівкові грошові кошти на поточні розрахункові рахунки "фіктивних" суб'єктів господарювання, за якими передавався також пакет документів для формування незаконного кредиту з ПДВ. Надалі, шляхом оформлення безтоварних операцій, грошові кошти перераховувалися на рахунки підприємств реального сектору економіки.
У винагороду, організатори центру "конвертації" отримували грошові кошти від 6,5 до 9,5% від загальної суми, перерахованої замовниками на поточні рахунки "фіктивних" суб'єктів господарювання.
У ході обшуків вилучені печатки фіктивних суб'єктів господарювання і комп'ютерна техніка. При проведенні аналізу діяльності "конвертаційного" центру встановлений ряд підприємств-вигодонабувачів, які користувалися його послугами.

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.