10 серпня 2013

Останні зміни у податковому законодавстві – черговий семінар для платників податків.



На сьогоднішній день всі зусилля податківців спрямовані на підвищенні якості обслуговування платників податків та переходу від фіскального органу до сервісної служби. Працюючи в даному напрямку фахівці ДПІ у Запорізькому районі ГУ Міндоходів у Запорізькій області постійно проводять заходи щодо належного інформування платників податків про новини податкового законодавства. Так податківцями було проведено черговий  тематичний семінар на тему: «Останні зміни у податковому законодавстві для представників малого бізнесу. Адміністрування та сплата земельного податку фізичних та юридичних осіб. Сервіс центру обслуговування платників податків. Сплата громадянами, до 1 серпня поточного року, сум податкового зобовязання зазначених у поданих ними деклараціях».

Відкрила семінар начальник інспекції ДПІ у Запорізькому районі ГУ Міндоходів у Запорізькій області Антоніна Вагилевич. Вона зазначила, що сьогодні в Міндоходів розроблено ряд сервісів платників податків, а саме: «Пульс», «Єдина база податкових знань», «Акредитований центр сертифікації ключів», «Електрона звітність», «Анульовані свідоцтва платників ПДВ», «Перевірка свідоцтва платника єдиного податку», «Реєстр платників ПДВ» та інші, які розміщені на офіційному веб – порталі Міністерства доходів і зборів України. Окрім того, Антоніна Вагилевич особливу увагу акцентувала на поданні податкової звітності за допомогою телекомунікаційних мереж.
Податківці розповіли про Центр обслуговування платників податків, як один з проявів ефективної сервісної політики, яка допомагає  платникам податків максимально оперативно отримувати необхідні довідки та консультації, а також доповіли про популярні серед платників податків та податківців інформаційні видання «Вісник податкової служби України» та «Налог -  Информ», в яких постійно висвітлюються новації в податковій системі і в яких можливо ознайомитись із важливими змінами в оподаткуванні.
Фахівці податкової інспекції детально зупинялись на роз’ясненнях норм податкового кодексу України, які регулюють особливості адміністрування плати за землю, проінформовані про порядок переоформлення договорів оренди земельних ділянок державної та комунальної власності та про внесені зміни до Податкового кодексу України, щодо об’єктів житлової нерухомості, відповідно до яких податок на нерухомість фізичних осіб будуть сплачувати у 2014 році.
Окрім того податківці нагадали громадянам, що 31 липня 2013 року – останній день сплати податків, задекларованих громадянами за 2012 рік, а також не оминули увагою Порядок передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами звязку до податкових органів.
Всі, хто відвідав організований податківцями семінар залишилися задоволеними, адже отримали кваліфіковані та компетентні відповіді на хвилюючи питання, роз’яснення та консультації щодо змін та новел у податковому законодавстві.

ДПІ у Запорізькому районі
ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.