02 вересня 2013

Строки сплати єдиного внеску для фізичних осіб – підприємців та самозайнятих осіб.



Фізичні особи – підприємці, які  застосовують загальну систему оподаткування, сплачують єдиний внесок за календарний рік  до 10 лютого наступного року.

Протягом року до 15 березня, до15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада зазначені платники сплачують єдиний внесок у вигляді авансових платежів в розмірі 25 % річної суми єдиного внеску, обчисленої від суми, визначеної податковими органами для сплати авансових сум податку на доходи фізичних осіб – суб»єктів підприємницької діяльності.
 Фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування , сплачують єдиний внесок , нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає  за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.
 Такі платники можуть сплачувати єдиний внесок у вигляді авансового платежу в розмірі, який самостійно визначили, до 20 числа кожного місяця поточного кварталу. При цьому суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний квартал до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок. При цьому звітують  вищезазначені платники один раз за рік до 10 лютого.
 Самозайняті особи зобов»язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до 1 травня наступного року. Звітним періодом є календарний рік. Зазначені особи подають звіт один раз на рік до 1 травня  року, наступного за звітним періодом.





ДПІ у Запорізькому районі
ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.