26 вересня 2013

Подання звітності в електронному вигляді



Подання електронної звітності -  це пріоритетний напрям у розвитку партнерських стосунків між центральними органами виконавчої влади та субєктами господарювання.
Компютерні технології дають змогу звільнити людину від рутинних процесів обробки інформації. Дистанційний спосіб подання звітності до органів Міндоходів України, довів свою ефективність.

До переваг подання звітності в електронному вигляді належать:
-          економія робочого часу субєктів господарювання, а також їхні коштів на придбання бланків звітних документів;
-          уникнення витрачання часу у чергах до інспектора або вікна приймання звітності, оскільки достатньо її лише сформувати в електронному вигляді за допомогою спеціальних програм та передати через мережу Інтернет на електронну скриньку органу Міндоходів України.
-          гарантія автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних  помилок та описок
-          підтвердження доставки звітності;
-          конфіденційність інформації;
-          оперативність обробки отриманої інформації в органах Міндоходів України.
До переліку звітності, яка приймається та обробляється через централізовану систему приймання звітності суб’єктів господарювання в електронному вигляді – «Інформаційний портал органів Міндоходів», належать :
*податкова звітність;
*фінансова звітність
* податкові накладні;
*реєстри виданих та отриманих податкових накладних;
* звітність з єдиного соціального внеску на загальнообовязкове державне соціальне страхування.
      Необхідно зазначити, що звітність може надсилатись до органів Міндоходів України засобами телекомунікаційного зв’язку як у робочі часи, так і після 18 години, у вихідні та святкові дні, а також дистанційно не тільки з офісу, але і з власної квартири , будинку, Інтернет – кафе або з будь – якого місця з доступом до мережі Інтернет.
    Слід нагадати, що для подання звітності в електронному вигляді суб’єкт господарювання має отримати в будь - якому акредитованому центрі сертифікації ключів посилені сертифікати посадових осіб, підписи яких є  обов’язковими для подання звітності у паперовій формі. При Міндоходів України функціонує власний Акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК), який надає послуги ЕПЦ органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності, іншим суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам з можливістю безоплатної видачі посилених сертифікатів електронних ключів. Отримати ключ ЕПЦ можливо  у відділеннях м. Запоріжжя за адресом :
м. Запоріжжя  вул. Чубаря , 4-а, 1 поверх       тел.: (061) 219-06-27,
м. Запоріжжя  вул. Гудименка, 10 а каб. 107  тел.: (061) 213-53-36
ДПІ у Запорізькому районі
ГУ Міндоходів у Запорізькій області 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.