02 вересня 2013

Сплата єдиного соціального внеску фізичними особами – підприємцями та самозайнятими особами.



Фізичні особи – підприємці, що застосовують загальну систему оподаткування, та особи, які забезпечують себе роботою самостійно, займаються незалежною  діяльністю та отримують дохід  безпосередньо від цієї діяльності, сплачують єдиний внесок у розмірі 34,7 % із суми доходу ( прибутку), триманого  від їх діяльності, що підлягає  обкладенню податком на доходи фізичних осіб та суми доходу, що  розподіляється між членами сім»ї  фізичних осіб – підприємців, які беруть участь у провадження ними підприємницької діяльності.
При цьому суми єдиного внеску не може бути меншою зо розмір мінімального страхового внеску за кожну особу за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).
 Для фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену оподаткування, та членів сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, розмір єдиного внеску становить 34,7% суми, що визначається такими платниками самостійно для себе та членів сім»ї, які беруть участь у провадження ними підприємницької діяльності, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу.
  Мінімальний страховий внесок для фізичної особи – підприємця – платника єдиного податку визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на 34,7 % (п. 5 частини першої ст.. 1 Закону про ЄСВ)
Законом про Держбюджет – 2013 установлено такі розміри мінімальної заробітної плати
-         з січня – 1147грн.
-         з грудня 1218 грн.
Щоквартальна сплата єдиного внеску фізичної особи – підприємця за себе
    І квартал ( до 20 квітня) –
      1194,03     ( 398,01 х 3 місяці);
   ІІ квартал ( до 20 липня) –
      1194,03 грн.;
   ІІІ квартал ( до 20 жовтня) –
       1194,03гн.;
   ІV квартал ( до 20 січня) –
      1218,67грн. (398,01 х 2 місяці + 422,65 грн.).

ДПІ у Запорізькому районі
ГУ Мін доходів у Запорізькій області

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.