26 червня 2014

Міндоходівці легалізували працю 3,6 тисяч найманих працівників

            Саме  таку кількість запоріжців, які  працювали у роботодавців  і офіційно не були працевлаштовані, встановили  міндоходівці  в ході перевірок.   
За їх  результатами 3313 громадян, а це 93 відсотки, були оформлені  на постійну  роботу.  Їм  виплачено  дохід у розмірі 4,3 млн. грн., а бюджет  додатково отримав 659 тис. грн. податку на доходи  фізичних осіб,   понад 1 млн. грн. єдиного соціального внеску на загальнодержавне  обов'язкове  страхування,-  прокоментував ситуацію  із легалізацією найманої праці  в. о. начальника ГУ Міндоходів у Запорізькій області  Олексій Кавилін. –  Тож спільно  з місцевими органами влади  вдалося  не лише зменшити  тіньовий ринок праці, а й суттєво поповнити  місцеві бюджети.
    Тільки за 5 місяців поточного року органи ГУ Міндоходів області провели 100 перевірок з приводу законної виплати доходів громадян. Як результат, місцеві бюджети додатково мають отримати  майже 7 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій.
          У Головному  управлінні  Міндоходів у Запорізькій області не тільки  перевірками  прагнуть    спонукати  працедавців  виконувати  трудове законодавство. Достатньо  дієвий спосіб  впливу на них -  заслуховування на засіданнях робочих груп, які створені  при органах Міндоходів і  територіальних органах влади.   На засіданнях робочих груп  мова йде також  про виплати зарплат на рівні не нижче мінімальної, виплат заборгованості  із зарплат. 
  Так, зокрема, впродовж 2014 року на засіданнях при держадміністраціях, органах Міндоходів   заслухано  керівників 2479 підприємств, які виплачують заробітну плату найманим працівникам менше встановленого законодавством мінімуму.
За наслідками проведених засідань і заходів підвищили рівень виплати заробітної плати керівники 2388 підприємств, до бюджету додатково надійшло  2,8 млн.  грн. податку на доходи фізичних осіб і 4,9 млн. грн. єдиного соціального внеску.
         .

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.