23 червня 2014

Зарплата в «конвертах» – це майбутнє без гарантій і впевненості



         З початку року платниками
податків Запорізького району перераховано до місцевого бюджету понад 14,2 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, що складає близько 60% відсотків надходжень до бюджетів місцевих громад.
 «Обсяг надходжень податку на доходи є вагомим внеском до місцевих бюджетів, тому реалізація завдань з виконання соціально-економічних програм Запорізького району безпосередньо пов’язана з виплатою легальної заробітної плати», – зазначає начальник Запорізької ДПІ Юрій Анатолійович Криволап.
 Основним напрямом при адмініструванні ПДФО є робота з суб’єктами господарювання, що виплачують найманим працівникам зарплату у мінімальному, або навіть і нижче мінімального розміру та мають заборгованість з її виплати.
 Працівники, які одержують заробітну плату неофіційно, є заручниками самих себе. Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату “у конвертах” позбавляє їх соціального захисту та права на гідну пенсію. Адже пенсію вони матимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати. Тому, самі громадяни мають стати на захист своїх конституційних прав, вимагаючи офіційного оформлення трудових відносин.
 Шановні громадяни, якщо з Вами не оформлені трудові відносини, Вам виплачують заробітну плату в розмірі меншому, встановленого законодавством рівня, або ж виплачують заробітну плату в «конвертах», повідомляйте про такі факти фахівців органів доходів і зборів.

Юрій Криволап – начальник ДПІ у Запорізькому районі ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.