25 червня 2014

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області інформує:



На Запоріжжі припинено продаж бензинового фальсифікату

Впродовж цього року на території одного із підприємств Запорізької області було організоване незаконне
виробництво паливно-мастильних матеріалів, які продавали за ціною високоякісного пального. Службові особи цього підприємства змішували низькооктановий бензин з високооктановими домішками, та здійснювали реалізацію незаконно виготовленого бензину на автомобільній заправній станції. Із незаконного обігу вилучено: 33,7 тис. літрів нафтопродуктів невстановленої марки, різні марки бензину, 1,5 тис. літрів дизельного пального, наземні ємності для зберігання паливно-мастильних матеріалів та інше.
У результаті проведених заходів вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 831 тис. грн., у тому числі паливно-мастильних матеріалів у кількості 39 тис. літрів на суму 586 тис. гривень.
Наразі, внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або  транспортування з метою збуту підакцизних товарів).
 

Віртуальні послуги фіктивного підприємства ціною 3 млн. гривень

Посадові особи одного з підприємств міста в період з вересня 2013 по травень 2014 року, організували діяльність кількох підприємств з ознаками «фіктивності». План був простий: зареєструвати кілька фірм і мати в арсеналі необхідні печатки і бланки, оргтехніку і проводити «повітряні» операції. Адже в їх розпорядженні не було ані основних засобів, виробничих потужностей, транспорту та навіть складських приміщень. Були відсутні і працівники для виконання фінансово-господарської діяльності. 
 За 9 місяців вони провели сумнівні фінансові операції, які мають ознаки безтоварних, чим сприяли третім особам (підприємствам – покупцям реального сектора економіки) у штучному формуванні податкового кредиту з ПДВ та отриманні податкової вигоди у вигляді заниження суми ПДВ. Ці «послуги» призвели до втрати бюджетних коштів на суму понад 3 млн. грн.
Наразі оперативні працівники ГУ Міндоходів  області внесли відомості про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 205 Кримінального кодексу України (фіктивне підприємництво). 
 
На Запоріжжі викрили постачальника підробленої китайської техніки

Торгівлю "сірою" комп'ютерною технікою та мобільними телефонами мешканець Запорізької області громадянин Т. організував через створений інтернет-магазин.
Фахівці слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Запорізькій області провели перевірку його діяльності і викрили цілу схему ухилення від сплати податків та продажу нелегальних товарів.
Враховуючи попит на сучасну техніку мобільного зв'язку, ділок за допомогою мережі інтернет налагодив її постачання та реалізацію для покупців. Останні робили замовлення на сайті, а отримували його через поштові відділення одного з підприємств за місцем проживання. Там же здійснювали оплату. Гроші за системою "цінних посилок" повертались до запорізького відправника.
Як з'ясувалося у ході слідства, продавець не тільки вів свій бізнес нелегально, а ще й реалізовував "сірий" товар. Слідчі Міндоходів встановили, що мобільні телефони, комп’ютерні планшети виробництва Китаю були не сертифікованими в Україні та є підробками відомих брендів.
Лише за рік роботи за цією схемою товарообіг склав щонайменше 2,5 мільйона гривень. Тож, внаслідок його незаконної діяльності державний бюджет недоотримав коштів на суму понад 1 мільйон гривень.
Наразі стосовно організатора бізнесу громадянина Т. слідчі СУ фінансових розслідувань ГУ Міндоходів області направили до суду кримінальне провадження за статтею 212 Кримінального кодексу України.
Усього з початку року слідчими розпочато 143 кримінальні провадження. Закінчено 139 досудових розслідувань, з яких 22 направлено до суду з обвинувальним актом, 8 – для звільнення осіб від кримінальної відповідальності.
Сума збитків у закінчених кримінальних провадженнях складає 15,5 мільйона гривень, з яких більшу половину – майже 8,6 мільйона гривень вже відшкодовано державі. Крім того, накладено арешт на майно підозрюваних та осіб, які за законом несуть відповідальність, на загальну суму понад 1,8 мільйона гривень.





Запорізьке підприємство незаконно «напроектувало» собі 1,2 млн. грн. державних коштів

 Одне із підприємств обласного центру проводило фінансово-господарську діяльність пов’язану з виконанням проектних робіт. Аби мінімізувати податкові зобов’язання, керівництво підприємства вирішило скористатися кримінальною схемою ухилення від оподаткування. А суть її полягала в тому, що при виконанні замовлення службові особи вдалися до послуг так званих партнерів, які нібито розроблюють конструкторську документацію. Насправді далі віртуальних «розробок» справа не рухалася.
За фактом ухилення на 1,2 млн. грн. від оподаткування оперативні співробітники ГУ Міндоходів у Запорізькій області розпочали кримінальне провадження стосовно службових осіб за 1 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків).
 


Головне управління Міндоходів у Запорізькій області

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.