25 жовтня 2013

Запорізька промисловість майже на 76 мільйонів гривень збільшила сплату до місцевих бюджетів



Надходження до місцевого бюджету від підприємств промислового комплексу з початку року склали 1 мільярд 522 мільйони гривень, що на 68 мільйонів гривень або на 4,7% вище за аналогічний період 2012 року. Про це наголосила під час зустрічі із журналістами начальник Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька.

Вона підкреслила, що питома вага в загальних надходженнях місцевих скарбниць від підприємств промисловості щороку зростає і на сьогодні становить понад 51%.
– Запорізький регіон – унікальний за своїм складом економічного, інтелектуального і аграрного потенціалу. Адже в області зосереджені практично всі основні промислові галузі, які формують бюджети усіх рівнів. Ключовими серед них є, традиційно, металургія, машинобудування, електроенергетика і харчова промисловість. Сьогодні важливою є підтримка стратегічних галузей виробництва. Тому перед органами виконавчої влади області стоїть завдання – сприяння створенню сприятливого економічного і інвестиційного клімату в регіоні та розвитку малого і середнього підприємництва, – зазначила Людмила Балацька.
Найбільшу частку надходжень податків і зборів до місцевого бюджету мають підприємства металургії – 11,6 відсотка, машинобудування – 10,4 відсотка і підприємства-виробники електроенергії –14,5 відсотка.
Нагадаємо, всього за 9 місяців поточного року до місцевих бюджетів запорізькі платники спрямували майже 3 мільярди гривень, що на 190 мільйонів гривень або на 7 відсотків більше, ніж торік.

На оздоровлення довкілля сплачено 95 млн. грн.

Саме таку суму екологічного податку спрямували юридичні і фізичні особи у Запорізькому регіоні. В області зареєстровано 2493 платники.
– Надходження до Зведеного бюджету протягом 9 місяців поточного року зросли на 36,5 млн. грн. або на 62,4 відсотка більше відповідного періоду 2012 року, – прокоментувала ситуацію начальник Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька. – А це означає, що значна їх кількість буде спрямована на оздоровлення довкілля, модернізацію підприємств, які забруднюють навколишнє середовище.
В області на особливому обліку ці виробництва. Адже в обов'язковому порядку вони повинні сплачувати й екологічний податок. За результатами проведених звірок переліків суб’єктів господарювання, яким надані спеціальні дозволи на викиди, спеціальне водокористування та розміщення відходів, що діють у 2013 році та які отримані від Департаменту екології та природних ресурсів Запорізької обласної державної адміністрації, залучено до оподаткування 6 платників екологічного податку, яким донарахована сума штрафних санкцій.


Понад чверть мільярда гривень єдиного соціального внеску – від запорізьких платників

Запорізькі платники за три тижні жовтня поточного року сплатили 256,2 млн. грн. єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування на рахунки Міндоходів, відкриті в головних управліннях Держказначейства. Платники подали 26,5 тисячі звітів про нарахування сум ЄСВ, - прокоментувала ситуацію начальник ГУ Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька.
- Територіальні органи доходів і зборів у Запорізькій області розпочали приймання звітності, взяття на облік та зняття з обліку платників єдиного соціального внеску. Відкрито спеціальні рахунки для його перерахування. До адміністрування єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування готові всі підрозділи Міндоходів області. Якщо ж у платників виникають запитання стосовно ЄСВ, то їх можна відразу ж з'ясувати на місці, у спеціалістів Центрів обслуговування платників, - зазначила Людмила Балацька.
До того ж, зусилля органів Міндоходів спрямовані на удосконалення вже існуючих і нових процедур адміністрування ЄСВ. Зокрема, це стосується подачі звітності у електронному вигляді.


На Запоріжжі майже 84 відсотки РРО працюють в режимі он-лайн

- Процес переведення реєстраторів розрахункових операцій на звітування з контрольною стрічкою в електронній формі впевнено рухається до позначки "100 відсотків." Про це повідомив заступник начальника ГУ Міндоходів у Запорізькій області Павло Верпета під час "круглого столу" за участю представників бізнесу, громадських організацій та сервісних центрів з обслуговування касової техніки.
 Якщо у липні поточного року звітували в он-лайн-режимі 4225 зареєстрованих РРО, то нині з 7002 реєстраторів розрахункових операцій 5850 підключено до системи зберігання та збору даних РРО Міндоходів України. А це становить 83,5 відсотка від загальної кількості РРО.
Часу для зволікання і розкачування у суб'єктів господарської діяльності практично не залишилося: до 1 січня 2014 року всього два місяці, тож у ході "круглого  столу" закликано суб'єктів господарської діяльності поквапитися, аби потім не підпадати під штрафні санкції.

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.