07 жовтня 2013

Презентація підручника «Основи податкових знань»



 У Кушугумській школі «Інтелект» відбулася презентація підручника «Основи податкових знань» за участю першого заступника начальника ДПІ у Запорізькому районі ГУ Міндоходів у Запорізькій області  Ірини Косенко викладачів і учнів навчально -  виховального комплексу «Інтелект».

Під час презентації Ірина Косенко зазначила,  що це спільний проект Міністерства доходів і зборів України та Міністерства освіти, спрямований на формування податкової культури підростаючого покоління, створення позитивного іміджу сумлінного платника податків та підвищення рівня добровільної сплати податків.
    «Сьогодні ми робимо велику інвестицію у майбутнє. Ми закладаємо фундамент для формування культури сплати податків у майбутніх громадян. Допомагаємо їм зрозуміти, як правильно будувати свої стосунки із державою, використовувати свої  права та виконувати свої обов’язки зі  сплати податків» - підкреслила Ірина Косенко.
    В межах цього спецкурсу наші діти зможуть скласти уявлення про походження податків, навіщо їх потрібно сплачувати та що держава дає громадянину натомість.
Підручник містить цікаві подробиці щодо розвитку податкової системи України, сучасних реалій сплати податків. Школярі вивчатимуть історію виникнення і розвитку податків у світі та в Україні від Київської Русі до сьогодення. Учні можуть дізнатися, які є види податків і зборів, які з них сплачують їхня родина, як їх обчислювати та сплачувати.
  Ми прагнемо побудувати сильну і процвітаючу державу  із конкурентною  ринковою економікою, стати частиною європейської спільноти. Саме тому ми повинні виховувати громадянина, який буде жити у цій країні та зможе в повній мірі скористатися цими можливостями.


ДПІ у Запорізькому районі
ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.