04 жовтня 2013

Новини ДПА



Понад 20 тис. літрів  спирту не  перетворились у горілчаний фальсифікат завдяки діям  запорізьких оперативників

Саме таку  кількість спирту  оперативні  співробітники ГУ Міндоходів у Запорізькій області вилучили з початку поточного року, унеможлививши виготовлення та реалізацію близько 100 тис. пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв. Попереджено надання збитків державному бюджету у вигляді ненадходження акцизного податку в сумі 1 млн. гривень.

Тільки в ході однієї з операцій  оперативні співробітники перекрили канал надходження до Мелітополя незаконно отриманого спирту, призначеного для масового виробництва фальсифікованих спиртних напоїв. Виявлено та  вилучено близько 10 тис. літрів спирту.
        Всього за 9 місяців 2013 року запорізькі оперативники припинили діяльність 9 підпільних цехів, які "спеціалізувалися" на  виробництві фальсифікованих алкогольних напоїв. За їхніми матеріалами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 26 кримінальних правопорушень за ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування  з метою збуту підакцизних товарів). 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області


На Запоріжжі вилучено  контрабандних цигарок майже на два мільйони гривень
       
             У січні-вересні 2013 року співробітники оперативного підрозділу ГУ Міндоходів у Запорізькій області  вилучили  із незаконного обігу 230 тисяч  пачок  тютюнових виробів на суму 1,9 млн. грн. Цей контрабандний товар дозволить спрямувати до бюджету майже півмільйона гривень акцизного податку від легальних виробників.
Наприклад, поблизу с. Луначарське Бердянського району оперативники затримали автомобіль "Мерседес-Бенц". У ході огляду вантажівки, яка  курсувала з Одеси до Маріуполя, було вилучено 146,5 тис. пачок тютюнових виробів виробництва Росії, Білорусі та Молдови торгових марок: "Континент", "Беломорканал", "Навигатор", "Балтийские", "Беверли", "Донской Табак", "Наша марка", "Фєст", "Kiss", "King", "Astru", які не марковані марками акцизного податку України встановленого зразка. Вартість вилучено товару  сягала  близько 1,2 млн. гривень. 

Органи ГУ Міндоходів Запорізької області готові до адміністрування єдиного соціального внеску

З першого жовтня поточного року Міндоходів України та його територіальні органи розпочали адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
Відтепер в Центрах обслуговування платників податків усіх державних податкових інспекцій м. Запоріжжя та області суб'єкти господарювання зможуть подати звітність з ЄСВ, отримати консультації з цього платежу та інше.
Від впровадження цієї процедури жодних незручностей платники не відчують.
– У Запорізькій області у кожному Центрі обслуговування створені належні умови для прийому та обробки звітності з єдиного внеску. Спеціалісти сервісних центрів нададуть фахову підтримку громадянам та підприємцям. Наразі ми працюємо над вдосконаленням подання звітності з ЄСВ в електронному вигляді. Крім того, разом із органами виконавчої влади ми визначили основні напрями у роботі, які дозволять ефективно адмініструвати єдиний соціальний внесок. Зокрема, серед спільних пріоритетів – легалізація заробітних плат та детінізація ринку зайнятості населення регіону. Саме ці чинники дозволять збільшити надходження до місцевих бюджетів територій, – наголосила начальник Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька.
Нагадаємо, що рахунки для сплати єдиного внеску, відкриті в Головних управліннях Державної казначейської служби України, можна переглянути на офіційному веб-порталі Міндоходів України у розділі "Реєстри" за адресою: http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/111543.html. Суми нарахованого єдиного внеску підлягають сплаті на рахунки органів Міндоходів за місцем реєстрації суб'єкта господарювання.

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області


Запорізькі оперативники поповнили бюджет на  1,4 млн. гривень

За минулий тиждень  оперативні співробітники ГУ Міндоходів області до бюджетів всіх рівнів спрямували 1 млн. 405 тис. гривень. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по 13 кримінальних правопорушеннях, з яких 6 – за ухилення від сплати податків.
Із незаконного обігу вилучено товарно–матеріальних цінностей на суму 207 тис. грн., у т.ч. алкогольних напоїв на суму 60 тис. грн. та тютюнових виробів  на суму  28 тис. гривень.

На Запоріжжі перевозили… повітря, бюджет не дорахувався 2,8 млн. гривень

Одне із підприємств Запорізької області при здійсненні господарської діяльності з надання транспортних послуг, шляхом відображення в податковій звітності безтоварних операцій з фіктивними суб’єктами господарювання, ухилилось від сплати податків на суму  понад 2 млн. 800 тис. гривень.
За матеріалами співробітників оперативного управління ГУ Міндоходів у Запорізькій області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).


Запорізьке підприємство на оренді  зекономило на податках 2,8 млн. гривень

 Одне із підприємств Запорізької області  при здійсненні господарської діяльності з надання в оренду промислового устаткування, шляхом завищення податкового кредиту з ПДВ, ухилилось від сплати податків на суму понад 2 млн. 800 тис. гривень.
Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Запорізькій області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах)


Понад 11 тонн металобрухту - з підпільного прийомного пункту

За місцем мешкання одного з жителів м. Запоріжжя оперативні працівники ГУ Міндоходів області встановили факт прийом брухту кольорових та чорних металів, який здійснювався без державної реєстрації та без спеціального дозволу (ліцензії). Вилучено понад 11 тонн брухту кольорових та чорних металів на суму 43 тис. гривень.



Запорізькі оперативники викрили підпільний цех пінопластових утеплювачів

Співробітники оперативного управління ГУ Міндоходів області встановили факт діяльності "підпільного" цеху з виготовлення пінопластових утеплювачів без наявності дозвільних документів. У результаті перевірки вилучено утеплювачі пінопластові, сировину та обладнання для їх виготовлення на загальну суму 76,3 тис. гривень.


«Гнали» й…«переганяли» фальсифікат

Оперативні працівники ГУ Міндоходів області під час обшуку за місцем мешкання одного з жителів області виявили фальсифіковані алкогольні напої та складові для їх виготовлення. Із незаконного обігу вилучено на загальну суму 41,7 тис. гривень, у т.ч.: 450 літрів спирту, 534 літри водно-спиртової рідини, 114 пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв з етикетками горілки різноманітних виробників та найменувань.
В рамках кримінального провадження  цей факт був внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань, що кваліфікується  за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення та збут підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя та здоров’я людей).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.