25 жовтня 2013

Детінізація ринку праці



 В області триває місячник добровільної  легалізації трудових відносин, оголошений облдержадміністрацією, в рамках якого здійснюються різноманітні заходи.

 З початку року завдяки діям  фахівців Запорізької ДПІ працевлаштовано 322 особи, які працювали без укладення трудових угод з працедавцями та без сплати податку з зарплат. Додатково сплачено до бюджету податку на доходи фізичних осіб у сумі майже 38,6 тисяч гривень. Про це повідомила Перший заступник начальника інспекції Ірина Косенко.
    Також протягом року до державної реєстрації в якості фізичних осіб – підприємців залучено 53 громадян. Додатково до бюджету сплачено єдиного податку близько 40 тис. грн..
  - Нині саме у сфері виплати заробітної плати відбувається найбільше ухилень від оподаткування та порушень  законодавства. Серед них заборгованість , зарплата у «конверті» або її виплата у розмірі, що не відповідає мінімальному розміру. Проблема не оформлення найманої праці завжди стоїть гостро. Тому дуже важливо, коли роботодавець тільки планує брати на роботу працівників. Нагадувати їм , що порушення Податкового кодексу та законодавства про працю веде не тільки застосування значних штрафник санкцій, а  є і  порушенням соціальних гарантій, які надає держава громадянам, - наголосила Ірина Косенко.
  Вона також нагадала , що не оформлення найманих працівників – це позбавлення прав на соціальний захист, пенсію, трудовий стаж тощо.

ДПІ у Запорізькому районі
ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.