10 жовтня 2013

В органах Міндоходів Запоріжжя проведено майже півтисячі лекцій на антикорупційну тематику



Управлінням внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів у Запорізькій області протягом січня-вересня  2013 року проведено комплекс заходів, спрямованих на усунення причин та умов, що сприяють здійсненню корупційних діянь та інших правопорушень працівниками територіальних органів ГУ Міндоходів у Запорізькій області під час службової діяльності. З цією метою в колективах інспекцій проведено 456 бесід та лекції на антикорупційну тематику.

Одним із профілактичних заходів є перевірка кандидатів на посади до органів Міндоходів. З початку року проведено 268 перевірок кандидатів, внаслідок чого відносно 5 осіб прийнято рішення про відмову у призначенні.
Співробітники управління провели 129 службових перевірок, за результатами яких внесено керівникам органів ГУ Міндоходів області 89 подань щодо вжиття заходів з усунення причин та умов, що призвели до скоєння правопорушень з боку державних службовців. За допущені порушення до 81 співробітника застосовані заходи дисциплінарного впливу, в т.ч. 10 осіб звільнено. Про неприпустимість скоєння дій, які близько межують з протиправними, 72 співробітникам винесено офіційні застереження.     

ГУ Міндоходів у Запорізькій області



У Запорізькій області відкрито 330 рахунків для сплати єдиного соціального внеску

Для сплати до Держбюджету єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у Запорізькій області відкрито 330 розрахункових рахунків за балансовим рахунком 3719: по 10 рахунків у кожній інспекції. Додатково відкрито 10 рахунків для платників, які перебувають на обліку в Спеціалізованій ДПІ з обслуговування великих платників у м. Запоріжжі. Крім того, розмежовані рахунки по територіях міст і районів Мелітополя, Токмака і Бердянська.
Як зазначила під час брифінгу завідувач сектора адміністрування єдиного соціального внеску управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів у Запорізькій області Лариса Страхова, інформація про розрахункові рахунки для сплати ЄСВ розміщена на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів, на сайті ГУ Міндоходів у Запорізькій області і на стендах територіальних інспекцій.
– Для платників, які використовують найману працю працівників, розмір ЄСВ встановлюється у відсотках від суми нарахованої заробітної плати. Тарифи встановлені відповідно до класу професійного ризику підприємства, яка визначається Фондом соціального страхування від нещасних випадків при реєстрації платника. Дана категорія платників зобов'язана сплачувати єдиний соцвнесок під час кожної виплати зарплати, при цьому внесок повинен бути перерахований не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним. У ці ж терміни, тобто до 20 числа, надається звіт, – роз'яснила Лариса Страхова.
 Для фізичних осіб-підприємців на загальній системі оподаткування базовим періодом є календарний рік. Вони сплачують ЄСВ у вигляді авансових платежів: до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада. Остаточний розрахунок проводиться до 10 лютого року, наступного за звітним, на підставі даних річної податкової декларації.
Стосовно осіб, які займаються незалежною професійною діяльністю, остаточний термін сплати внеску – 1 травня, термін надання звіту – 1 травня року, наступного за звітним.
Фізичні особи-підприємці спрощеної системи оподаткування повинні до 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом сплачувати внесок у сумі не менше мінімального страхового внеску, а саме 34,7% від мінімальної зарплати.
 Порушення термінів перерахування соцвнеску тягне за собою відповідальність у вигляді застосування фінансової санкції у розмірі 10% від несплаченої суми і 0,1% пені за кожен день прострочення.
– Платники податків повинні пам'ятати, що порушення фінансової дисципліни зі сплати внесків має негативні наслідки і позначається на надходженнях до Державного бюджету і на соціальному захисті громадян у вигляді невчасної виплати пенсій і допомоги. У свою чергу органами Міндоходів проведена вся необхідна і організаційна підготовка для створення комфортних умов для платників, – зауважила Лариса Страхова.

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області


Запорізькі платники можуть подавати звіти з єдиного соцвнеску в один із трьох зручних способів

Це регламентовано Наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 №454, яким затверджено "Порядок формування і надання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". У додатку до цього Порядку надані бланки, на яких подається звітність до органів Міндоходів.
Про це повідомила під час брифінгу завідувач сектора адміністрування єдиного соціального внеску управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів у Запорізькій області Лариса Страхова.
Згідно з Порядком платники можуть подати звітність в один із трьох зручних для себе способів:
1. по електронній пошті з використанням ключів електронного цифрового підпису;
2. на паперових носіях, завірених підписом керівника і одночасною подачею звіту в електронному вигляді на електронних носіях;
3. на паперових носіях, якщо кількість застрахованих осіб менше 5 осіб.
– Зміни у законодавстві жодним чином не вплинуть на якість обслуговування платників. Звітність надаватиметься в одну структуру, що заощадить час і створить додатковий комфорт для платників єдиного соціального внеску. У Запорізькій області в кожному Центрі обслуговування створені належні умови для прийому і обробки звітності з ЄСВ. Платники податків можуть подати звітність в електронному вигляді за допомогою безкоштовних ключів електронного цифрового підпису, які можна отримати в центрах сертифікації ключів в м. Запоріжжі і області, – зазначила Лариса Страхова.

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області

"CHRYSLER STRATUS" вартістю 150 тис. гривень "борознив простори" країни за фіктивними документами

     Співробітників  управління  боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Запорізької митниці Міндоходів зацікавив транспортний засіб «CHRYSLER STRATUS», зареєстрований у Литві. В ході перевірки було встановлено, що цей автомобіль був ввезений  на митну територію України громадянином А в зоні діяльності Луганської митниці Міндоходів за смугою руху "зелений коридор" у режимі тимчасового ввезення.
      Для такого режиму переміщення автомобіля громадянин надав свідоцтво про реєстрацію, доручення, датоване  листопадом минулого року, де вказано, що цей громадянин уклав трудову угоду з литовським підприємством "Р".
   Коли ж співробітники Запорізької митниці Міндоходів в ході перевірки направили запит до Литви стосовно достовірності вказаних даних в угоді, з'ясувалася зовсім інша картина.
       Митні органи Литви поінформували, що персональне підприємство "Р" не зареєстроване в Регістрі юридичних осіб Литовської Республіки. За інформацією трудової біржі, значилося, що  підприємство "Р" трудових угод з громадянами України не укладало, тобто є ознаки того, що воно займається фіктивною діяльністю. Згідно з базою реєстрації транспортних засобів «CHRYSLER STRATUS», знятий з обліку та проданий громадянину України, жителю Донецька ще у лютому цього року.
Тож з усього видно, що громадянин А ввіз на митну територію України  автомобіль «CHRYSLER STRATUS», який зареєстрований у Литві, з приховуванням від митного контролю, озброївшись фіктивною угодою про трудові відносини із зарубіжним підприємством.
     Суть такого митного порушення очевидна: за  перетин митного кордону власнику автомобіля, вартість якого майже 150 тис. грн. довелося б сплатити кругленьку суму мита, а так проїхався по "зеленому коридору" в режимі тимчасового ввезення. За даним фактом Запорізькою митницею Міндоходів  стосовно громадянина А заведено  справу про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1.ст. 483 Митного кодексу України.

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Майже 700 запоріжців звернулись до органів ГУ Міндоходів

Працівники ГУ Міндоходів у Запорізькій області проаналізували стан роботи щодо розгляду звернень громадян за три квартали поточного року. За цей період до органів ГУ Міндоходів області надійшло 692 письмових звернення громадян,  дві скарги. Пропозицій не надходило.
 Проведений аналіз звернень свідчить, що найчастіше заявники звертались з метою інформування міндоходівців про ухилення від сплати податків та здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації.  Таких звернень було – 207, з отримання податкової консультації індивідуального характеру - 146 звернень у відповідності до вимог ст.52 Податкового кодексу України, 98 – з проведення контрольно-перевірочної роботи.
Всього  розглянуто 634 звернення, з них:  161 – вирішено позитивно, 422 – роз’яснено, 1 – направлено до правоохоронних органів, 20 – визнано анонімними, 26 – надіслано за належністю, 4 – звернення повернуто авторам відповідно          до ст. 5 і 7 Закону України «Про звернення громадян». Знаходяться на виконанні 58 звернень громадян. До підрозділів ГУ Міндоходів у Запорізькій області надійшло 26 колективних звернень. Повторних звернень до органів ГУ Міндоходів у Запорізькій області не надходило.

ГУ Міндоходів у Запорізькій області
Понад тисячу особистих прийомів громадян провели запорізькі міндоходівці

Посадові особи органів ГУ Міндоходів у Запорізькій області провели 1139 особистих прийомів громадян, в тому числі 543 виїзних особистих прийомів громадян.  Найбільше до посадовців звертались СПД-фізичні особи  та СПД-юридичні особи відповідно 25,8% та 28,8% від загальної кількості усних звернень.
Актуальними на особистих прийомах були питання: оподаткування податку з доходів фізичних осіб – 234 звернення , оподаткування доходів підприємницької діяльності (єдиний податок,  загальна система оподаткування) – 103 звернення, РРО та КОРРО – 88 звернень, плата за землю (земельний податок, а також орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) – 63 звернення.

ГУ Міндоходів у Запорізькій області


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.